Alle blog artikelen
Misbruik van bevoegdheid. Wanneer is daar sprake van?
11 oktober 2019
De wet kent een specifieke bepaling die niet vaak wordt gebruikt: de regeling inzake misbruik van be...Wanneer is een ingebrekestelling vereist?
10 oktober 2019
In het contractenrecht geldt het adagium: pacta sunt servanda. Ofwel: belofte maakt schuld. Komt een...Wat zijn de kosten voor een kort geding (2019)?
7 oktober 2019
Als een partij een spoedeisend belang heeft, kan deze een kort geding starten bij de rechtbank. Dat ...Hof: zwartmaken concurrent door werknemers niet onrechtmatig
4 oktober 2019
Met regelmaat komt het voor dat concurrenten of werkgevers zwart worden gemaakt. De schadelijke gevo...Kort geding & omgangsregeling
3 oktober 2019
Al in een eerdere blog schreef onze advocaat over de mogelijkheden om een omgangsregeling te wijzige...Arbitraal vonnis vernietigen: wanneer kan dat?
1 oktober 2019
Arbitrage is een vorm van alternatieve geschillenbeslechting. Het heeft een aantal voor- en nadelen ...Ex-partner wil verhuizen: mag dat zomaar?
30 september 2019
Mag je als ouder zomaar met een kind verhuizen naar elders? Het antwoord luidt: nee, in beginsel nie...Pensioenverweer bij echtscheiding: zo werkt het
25 september 2019
Bij echtscheidingsprocedures wordt soms een beroep gedaan op het zogenoemde pensioenverweer. Dit hou...Taxatie te hoog vastgesteld: is taxateur aansprakelijk voor beroepsfout?
23 september 2019
Bij de aankoop van een huis wil een hypotheekverstrekker doorgaans weten wat de woning waard is. Op ...Cassatie bij de Hoge Raad: wat zijn de voorwaarden?
17 september 2019
In het civiele recht geldt: partijen hebben in beginsel drie rondes om juridisch gelijk te halen. Di...Discussie over pensioenreglement: wanneer eindigt arbeidsovereenkomst van rechtswege?
16 september 2019
In een eerdere blog schreef onze advocaat arbeidsrecht wat rechtens is als een werknemer met pensioe...Kind wil niet naar vader: wat dan?
12 september 2019
Wanneer ouders uit elkaar gaan, is dat voor kinderen nooit fijn. In verreweg de meeste gevallen is e...Schenking of geldlening: wie bewijst wat?
11 september 2019
Geldlening of schenking: dat kan soms een punt van discussie opleveren. Stelt de verstrekker dat er ...Ouderlijk gezag vader: aanvraag & voorwaarden
10 september 2019
Als ouders het gezag hebben, zijn zij verantwoordelijk voor de zorg en opvoeding van het kind. De mo...Wanneer ben je volgens de wet juridisch ouder?
6 september 2019
Juridisch ouderschap vormt de basis voor onder meer het kunnen verkrijgen van ouderlijk gezag. Meest...Co-ouderschap weigeren: wanneer kan dat?
5 september 2019
Gaan gehuwde of geregistreerd partners met kinderen uit elkaar? Zij kunnen dan een co-ouderschap ove...Kind erkennen: wat zijn de rechten van de vader?
29 augustus 2019
Een veelvoorkomende vraag is wat de rechten van de vader zijn na een erkenning. Dit is vaak afhankel...Stiefkind erkennen: wanneer kan dat?
27 augustus 2019
De Tweede Kamer heeft onlangs een onderzoek laten uitvoeren naar de gevolgen van het Wetsvoorstel He...Incasso bij niet-betaalde facturen: de voorwaarden
26 augustus 2019
Ondernemers hebben regelmatig te maken met facturen die onbetaald worden gelaten. Indien dit ernstig...Werknemer zegt per direct op: heeft werkgever recht op schadevergoeding?
26 augustus 2019
Recent boog de rechtbank Oost-Brabant zich over een interessant arbeidsgeschil. Mag een werkgever ee...Woon- of verblijfplaats Nederland: zijn BRP-gegevens leidend?
24 augustus 2019
In een eerdere blog ging onze advocaat procesrecht in op de vraag wanneer een dagvaarding openbaar b...Werknemer overtreedt concurrentiebeding: zijn boetes verschuldigd?
22 augustus 2019
Een concurrentiebeding is vaak gekoppeld aan een boete. Vanwege de vaak grote bedragen heeft dit voo...Niet-onderbouwde facturen: moet opdrachtgever betalen?
21 augustus 2019
Recent wees het hof ’s-Hertogenbosch een arrest dat ging over niet-betaalde facturen. De opdrachtg...Tot welke leeftijd van het kind geldt een omgangsregeling?
20 augustus 2019
Regelmatig stellen ouders de vraag tot welke leeftijd van het kind een omgangsregeling van kracht bl...Kind wil geen omgangsregeling met ouder: wat dan?
16 augustus 2019
Als ouders met kinderen uit elkaar gaan, zal de rechtbank vaak een omgangsregeling vaststellen. Het ...Procedure bij een huurachterstand door de huurder
15 augustus 2019
Als een huurder een huurachterstand laat ontstaan, levert dat in beginsel een grond voor beëindigin...Ouderschapsregeling na scheiding
14 augustus 2019
Als ouders met kinderen gaan scheiden, is het uitgangspunt dat zij beiden een gelijkwaardige rol als...Tussenkomst in een procedure: de wettelijke voorwaarden
12 augustus 2019
Een geschil draait meestal om twee partijen. Het kan echter voorkomen dat de uitkomst van dat geschi...Omgangsregeling bij (zeer) jonge kinderen (0-2) jaar. Hoe werkt dat?
10 augustus 2019
Een omgangsregeling vraagt vaak specifiek aandacht voor de leeftijd van het kind. Dit is van belang ...Wanneer kan de rechtbank een omgangsregeling door de vader wijzigen of afwijzen?
9 augustus 2019
Zowel een biologische ouder als een stiefouder kan de rechtbank vragen om een omgangsregeling vast t...