Gesubsidieerde rechtsbijstand, oftewel pro deo advocaat

Wanneer Advocatenkantoor Appelman een nieuwe zaak in behandeling neemt, worden voordien met u duidelijke afspraken gemaakt over tarieven en bijkomende kosten zodat u direct weet waar u aan toe bent en achteraf niet voor verrassingen komt te staan. In sommige gevallen komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand oftewel een pro deo advocaat. 

U dient zich, voordat u een gesprek heeft met een advocaat, te wenden tot het Juridisch Loket om een verwijzing te vragen.

Gefinancierde rechtshulp

Afhankelijk van uw inkomen en vermogen bekijkt het Juridisch Loket ook de mogelijkheid of u in aanmerking komt voor (deels) gefinancierde rechtshulp. Als dit het geval is dan wordt een pro deo advocaat van Appelman u toegewezen. Daarover leest u meer op de pagina ‘tegemoetkoming advocaatkosten‘.

Is dit het geval, dan zal een formulier worden ingevuld en een kopie van uw identiteitsbewijs worden gevraagd. Uw aanvraag zal dan worden verzonden aan de Raad voor Rechtsbijstand die onder meer aan de hand van uw Burger Service Nummer (BSN) zal beoordelen of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp.

Ons uurtarief bedraagt € 215,- exclusief B.T.W. Daarnaast zijn in sommige gevallen ook verdere kosten verschuldigd. Dit betreft kosten van griffiegeld, opgevraagde akten of uittreksels of kosten van een deurwaarder of deskundige. U ontvangt zo spoedig mogelijk na het eerste gesprek een brief van uw advocaat waarin de werkzaamheden worden bevestigd en het uurtarief wordt genoemd.

Komt u in aanmerking?

Benieuwd of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstant oftewel een pro deo advocaat in de regio Alkmaar? Vraag dan een verwijzing aan bij het Juridisch Loket. Zij bepalen of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand.

Waarom ons

Gratis kennismakingsgesprek

5000+ zaken behandeld

Flexibel én voordelig

Ook pro-deo

30+ jaar ervaring

Woensdag inloopspreekuur

mr. P.P.J.L (Peter) Appelman

Geboren in 1956 en vader van drie zonen. Oprichter van het kantoor en sinds 1985 advocaat te Alkmaar.

Mijn aandachtsgebieden als advocaat zijn arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en personen- en familierecht.

Mijn hobby is atletiek. Momenteel ben ik actief als looptrainer bij atletiekvereniging Trias in Heiloo. Ik loop jaarlijks nog de kwart marathon van Egmond. In mijn jongere jaren was ik een begenadigd middenafstandsloper met o.a. een Nederlands kampioenschap.

mr. J. (Johan) de Haan

Geboren in 1961, getrouwd en vader van drie kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1994.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op huurrecht, arbeidsrecht en incassozaken. Zowel voor particulieren als het MKB. Ik ben registermediator in vooral familie- en echtscheidingszaken en arbeidsrechtelijke zaken en ik sta ingeschreven bij de MfN (Mediators federatie Nederland). Ik hecht een groot belang aan een persoonlijke service (uw zaak is voor mij niet slechts een dossiernummer) en snel en doortastend handelen met een gedegen kennis van zaken.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Met name roeien en skeeleren met de kinderen.

mr. F.R. (Franky) Menso

Geboren in 1965, samenwonend en vader van twee kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1992.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op personen- en familierecht, strafrecht, psychiatrisch patiëntenrecht (BOPZ) en arbeidsrecht. Zowel voor particulieren en MKB. Evenals mr. Johan de Haan ben ik registermediator in vooral familie- en echtscheidingszaken en arbeidsrechtelijke zaken en sta ik ingeschreven bij de MfN (Mediators federatie Nederland). Het gaat mij niet alleen om het dossier maar ook om de mens erachter.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en muziek. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van klassieke auto’s en films van voor 1980.