Gefinancierde rechtshulp

Wanneer Advocatenkantoor Appelman een nieuwe zaak in behandeling neemt, worden voordien met u duidelijke afspraken gemaakt over tarieven en bijkomende kosten zodat u direct weet waar u aan toe bent en achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

U dient zich, voordat u een gesprek heeft met een advocaat, te wenden tot het Juridisch Loket om een verwijzing te vragen.

Afhankelijk van uw inkomen en vermogen bekijkt het Juridisch Loket ook de mogelijkheid of u in aanmerking komt voor (deels) gefinancierde rechtshulp. In de volksmond heet het dat we dan ‘pro deo’ optreden.

Is dit het geval, dan zal een formulier worden ingevuld en een kopie van uw identiteitsbewijs worden gevraagd. Uw aanvraag zal dan worden verzonden aan de Raad voor Rechtsbijstand die onder meer aan de hand van uw Burger Service Nummer (BSN) zal beoordelen of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp.

Onze uurtarief bedraagt €215,- exclusief B.T.W. Daarnaast zijn in sommige gevallen ook verdere kosten verschuldigd. Dit betreft kosten van griffiegeld, opgevraagde akten of uittreksels of kosten van een deurwaarder of deskundige. U ontvangt zo spoedig mogelijk na het eerste gesprek een brief van uw advocaat waarin de werkzaamheden worden bevestigd en het uurtarief wordt genoemd.

Waarom ons

Gratis kennismakingsgesprek

5000+ zaken behandeld

Flexibel én voordelig

Ook pro-deo

30+ jaar ervaring

Woensdag inloopspreekuur