Gratis kennismakingsgesprek van een half uur

Voordat u een advocaat in de arm neemt, wilt u uiteraard weten met wie u in zee gaat. Bij Advocatenkantoor Appelman is het kennismakingsgesprek altijd kosteloos. Tijdens dit kennismakingsgesprek van een half uur bespreken wij uw zaak in het kort. Wij geven een inschatting van de tijdsduur, de slagingskans en de te verwachten kosten. Zo krijgt u een goed beeld van ons en onze expertise en krijgen wij een goed beeld van u en uw zaak.

Eerlijk uurtarief

Besluit u naar aanleiding van het kennismakingsgesprek uw zaak met ons voort te zetten, dan rekenen wij een uurtarief van € 215,- (ex. btw). Dit is een marktconform tarief met oogmerk op het toegankelijk houden van rechtshulp voor een breed publiek. Mocht u de tarieven van verschillende advocaten in Alkmaar vergelijken, houdt u er dan rekening mee dat sommige kantoren bovenop hun uurtarief ook nog kantoorkosten en/of studiekosten in rekening brengen. Iets dat wij niet doen.

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. U kunt dit nakijken op de site van de Raad voor Rechtsbijstand www.rvr.org. Komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan betaalt de overheid een deel van de advocaatkosten en doorgaans ook een deel van de griffierechten. Wanneer uw inkomen en uw eigen vermogen onder een bepaalde grens liggen en uw zaak er inhoudelijk voor in aanmerking komt, kunnen wij dit voor u aanvragen. Binnen een week na de aanvraag weet u of u voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komt en bent u op de hoogte van uw eigen bijdrage.

Uw advocaat regelt het

U hoeft hier zelf niets voor te doen. Met uw persoonlijke gegevens, die van uw echtgenoot of partner en de persoonlijke gegevens van uw minderjarige kinderen die deel uitmaken van uw gezin, kunnen wij de aanvraag volledig voor u afhandelen.

Goed om te weten

Het peiljaar voor de Raad voor Rechtsbijstand ligt twee jaar in het verleden. Als uw inkomen op dit moment fors lager is dan twee jaar geleden, kunt u de Raad vragen om het peiljaar te verleggen. Dit doet u via een verzoek peiljaarverlegging. Wij kunnen u dit formulier meegeven of e-mailen.

Waarom ons

Gratis kennismakingsgesprek

5000+ zaken behandeld

Flexibel én voordelig

Ook pro-deo

30+ jaar ervaring

Woensdag inloopspreekuur