Edward Appelman

Edward Appelman is een ervaren advocaat gespecialiseerd in voornaamswijziging, adoptie en overige familiezaken. Met zijn uitgebreide kennis en jarenlange ervaring op het gebied van familierecht is hij een deskundige op zijn vakgebied.

Edward heeft een bijzondere passie voor het begeleiden van cliënten in het proces van voornaamswijziging en adoptie. Hij begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste keuzes te maken bij het nemen van beslissingen die de toekomst van een gezin bepalen. Met zijn juridische expertise en inlevingsvermogen zorgt hij ervoor dat zijn cliënten altijd de best mogelijke oplossingen krijgen.

Als advocaat is Edward zeer toegewijd aan het vertegenwoordigen van zijn cliënten en het beschermen van hun belangen. Hij neemt de tijd om te luisteren naar hun zorgen en doelen, en streeft er altijd naar om een oplossing te vinden die voor alle betrokken partijen het beste is.

Door zijn toewijding en expertise heeft Edward al vele cliënten geholpen met het succesvol afronden van hun juridische procedures. Zijn praktische aanpak en juridische vaardigheden stellen hem in staat om zelfs de meest complexe zaken op een efficiënte en doelgerichte manier aan te pakken.

Recent ’track record’

Recent stond Edward met succes een cliënte bij inzake de adoptie van een kind uit Namibië; ondanks dat zij geen beginseltoestemming had, oordeelde de rechtbank Noord-Nederland dat de bijzondere belangen van het kind zwaarder dienden te wegen, en wees het verzoek tot adoptie toe.

In januari 2023 stond Edward een cliënte bij inzake een verzoek tot voornaamswijziging van haar kind. De vader maakte tegen het verzoek bezwaar, maar de rechtbank Noord-Holland vond dat de belangen van het kind zwaarder dienden te wegen dan zijn recht van tegenspraak, en wees het verzoek toe.

Tevens begeleidde Edward in januari 2023 cliënten met succes inzake de erkenning en omzetting van een Thaise adoptie. De rechtbank Noord-Holland achtte aan alle voorwaarden voldaan en wees het verzoek tot registratie van de adoptie in Nederland toe. 

E: [email protected] 

T: 072 512 3229

Edward heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten als hoofdrechtsgebied geregistreerd: personen- en familierecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Waarom ons

Gratis kennismakingsgesprek

5000+ zaken behandeld

Flexibel én voordelig

Ook pro-deo

30+ jaar ervaring

Woensdag inloopspreekuur