Advocatenkantoor Appelman

Advocatenkantoor Appelman is een van de kleinere advocatenkantoren in Alkmaar. Een bewuste keuze, want zo bieden wij – naast de kwaliteit van een groot kantoor – ook de voordelen van een kleine organisatie. Wij kennen onze cliënten, zijn flexibel en kunnen de kosten laag houden. Doordat wij een klein team zijn, zijn de lijnen kort.

Wij vinden het belangrijk dat goede rechtshulp toegankelijk is en blijft voor een breed publiek. Daarom hanteren wij een eerlijk uurtarief en is een kennismakingsgesprek van een half uur bij ons altijd gratis.

Ons team van drie advocaten en drie secretaresses staan particulieren en kleine en middelgrote bedrijven uit Alkmaar en omstreken bij. Bent u op zoek naar een advocaat op het gebied van arbeidsrecht (bijvoorbeeld voor ontslag), personen- en familierecht (bijvoorbeeld voor echtscheidingalimentatieomgangsregeling, voornaamswijziging of adoptie), strafrecht (waaronder verkeersrecht), huurrecht, verbintenissenrecht, mediarecht, intellectueel eigendomsrecht, procesrecht of verzekeringsrecht maak dan een afspraak voor een kosteloos kennismakingsgesprek van een half uur. Of kom gewoon op woensdagen langs op ons inloopspreekuur

Missie en visie

Wij bieden kwalitatief hoogstaande rechtshulp tegen een eerlijke prijs aan particulieren en het midden- en kleinbedrijf. Dat doen wij op het gebied van veel voorkomende rechtsproblemen zoals;

  • Arbeidsrecht
  • Huurrecht
  • Familierecht
  • Incasso’s
  • Strafrecht
  • Algemeen verbintenissen- of contractenrecht

Wij werken snel en doeltreffend op basis van uurtarief of op basis van gefinancierde rechtshulp. Wilt u een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek van een half uur? Neem dan contact met ons op.

Historie Advocatenkantoor Appelman: sinds 1989

Mr. P.P.J.L. (Peter) Appelman richtte Advocatenkantoor Appelman op in 1989. In 1985 werd hij advocaat en na het afronden van zijn advocaat-stagiaire periode startte hij zijn eigen advocatenkantoor in een bescheiden pand aan de Kanaalkade te Alkmaar.

Advocatenkantoor Appelman zou toegankelijke rechtshulp gaan bieden aan particulieren en aan het midden- en kleinbedrijf. Korte lijnen, eerlijke tarieven en het zo goed mogelijk ontzorgen van cliënten bleken aansprekende waarden.

Het kantoor groeide zo sterk dat in 1994 het huidige pand aan de Nieuwlandersingel werd betrokken. In datzelfde jaar kwam advocaat mr. J. (Johan) de Haan het kantoor versterken, gevolgd door advocaat mr. F.R. (Franky) Menso in 2002 en mr. E (Edward) Appelman, zijn zoon, in 2017 en sinds augustus 2018 als beëdigd advocaat.

Per 1 januari 2023 is mr. P (Peter) Appelman met pensioen gegaan en wordt de praktijk op dezelfde manier en met dezelfde doelstellingen en waarden, voortgezet door de resterende drie advocaten.

Scroll door naar beneden om ons beter te leren kennen.

Waarom ons

Gratis kennismakingsgesprek

5000+ zaken behandeld

Flexibel én voordelig

Ook pro-deo

30+ jaar ervaring

Woensdag inloopspreekuur

mr. P.P.J.L (Peter) Appelman

Geboren in 1956 en vader van drie zonen. Oprichter van het kantoor en sinds 1985 advocaat te Alkmaar.

Mijn aandachtsgebieden als advocaat zijn arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en personen- en familierecht.

Mijn hobby is atletiek. Momenteel ben ik actief als looptrainer bij atletiekvereniging Trias in Heiloo. Ik loop jaarlijks nog de kwart marathon van Egmond. In mijn jongere jaren was ik een begenadigd middenafstandsloper met o.a. een Nederlands kampioenschap.

mr. J. (Johan) de Haan

Geboren in 1961, getrouwd en vader van drie kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1994.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op huurrecht, arbeidsrecht en incassozaken. Zowel voor particulieren en MKB. Ik hecht een groot belang aan een persoonlijke service (uw zaak is niet slechts een dossiernummer) en snel en doortastend handelen met een gedegen kennis van zaken.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Met name roeien en skeeleren met de kinderen.

mr. F.R. (Franky) Menso

Geboren in 1965, samenwonend en vader van twee kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1992.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op personen- en familierecht, strafrecht, psychiatrisch patiëntenrecht en arbeidsrecht. Zowel voor particulieren en MKB. Het gaat mij niet alleen om het dossier maar ook om de mens erachter.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en muziek. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van klassieke auto’s en films van voor 1980.

Mr. E.P.J. (Edward) Appelman

Sinds augustus 2018 verbonden als advocaat aan Advocatenkantoor Appelman.

Mijn specialisaties liggen op het gebied van het algemeen privaatrecht, met een bijzondere interesse op het gebied van intellectueel eigendomsrecht en mediarecht. Daarnaast houd ik mij bezig met het personen- en familierecht, waaronder adoptierechtvoornaamswijziging, omgang en gezag en overige boek 1 zaken. Als advocaat hecht ik waarde aan een snelle service en betrokkenheid bij de cliënt.

In mijn vrije tijd doe ik graag aan hardlopen. In het verleden heb ik geregeld deelgenomen aan het NK atletiek.