Appelman Appelman logo
Nieuwlandersingel 53 1814 CK Alkmaar 072 512 32 29

Arbeidsrecht

Onder arbeidsrecht verstaan we alle rechtsregels die betrekking hebben op de arbeidsverhouding tussen werkgevers en werknemers in de private en publieke sector.

Het arbeidsrecht is op te splitsen in individueel arbeidsovereenkomstenrecht, ambtenarenrecht, collectief arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht. De basis van het arbeidsrecht is de individuele arbeidsovereenkomst. Hieronder wordt de overeenkomst verstaan waarbij de ene partij (de werknemer) zich verbindt in dienst van de andere partij (de werkgever) tegen loon gedurende zekere tijd arbeid te verrichten.

Wanneer schakelt u een advocaat in?

Voor particulieren

  • u krijgt ontslag of er dreigt ontslag
  • u wordt geschorst
  • u krijgt geheel of gedeeltelijk uw loon niet uitbetaald

Voor bedrijven

  • u wilt een werknemer ontslaan of schorsen
  • u heeft problemen met een werknemer

Hulp nodig?

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek van een half uur via het contactformulier of mail of bel ons direct via info@appelman.nl of bel 072 – 5123 229. U kunt er ook voor kiezen om teruggebeld te worden. Vul dan het formulier aan de rechteronderzijde in.

Overigens is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten. Lees daarvoor de pagina’s gesubsidieerde rechtsbijstand en tegemoetkoming advocaatkosten door.

Waarom ons

Gratis kennismakingsgesprek

1000+ zaken behandeld

Flexibel én voordelig

Ook pro-deo

30+ jaar ervaring

Woensdag inloopspreekuur

Gratis kennismakingsgesprek

Onze juridische diensten

Bel mij terug!