Civiel recht (algemeen verbintenissenrecht)

U weet het misschien niet, maar u sluit bijna elke dag wel een overeenkomst af. Soms gaat dat bijna onbewust, bijvoorbeeld bij het doen van boodschappen. Tekent u een koopcontract, dan geeft u daar waarschijnlijk wat meer aandacht aan. Het overeenkomstrecht of contractenrecht valt onder het verbintenissenrecht. Dus of u nou boodschappen doet of een contract tekent, op alle overeenkomsten is het verbintenissenrecht van toepassing.

De verbintenis

Er bestaan verschillende soorten verbintenissen. Zo zijn er wettelijke verbintenissen, natuurlijke verbintenissen en verbintenissen uit overeenkomst. Is er een verbintenis, dan is de ‘schuldenaar’ verplicht een prestatie te leveren aan de ‘schuldeiser’. Vaak gaat dat prima, maar soms komt een partij de gemaakte afspraak niet na of bestaat er onduidelijkheid over de gemaakte afspraken. Dan is het goed om een advocaat in te schakelen. U kunt ook een advocaat in de arm nemen bij het schriftelijk vastleggen van een afspraak.

Wanneer schakelt u een advocaat in?

Bij het tekenen, opstellen, aanpassen of ontbinden van:

Of wanneer u te maken krijgt met:

Of wanneer u een geschil heeft inzake een van de volgende onderwerpen:

Hulp nodig?

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek van een half uur via het contactformulier of mail of bel ons direct via info@appelman.nl of bel 072 – 5123 229.

Overigens is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten. Lees daarvoor de pagina’s gesubsidieerde rechtsbijstand en tegemoetkoming advocaatkosten door.