• "Helder en toegankelijk."

Advocatenkantoor Heerhugowaard

Advocatenkantoor Appelman is een van de kleinere advocatenkantoren voor particulieren en het MKB uit de regio Heerhugowaard. Omdat wij vinden dat rechtshulp toegankelijk moet zijn doen wij veel pro deo zaken. Dat wil zeggen dat als uw inkomen ontoereikend is om een advocaat te betalen u subsidie kunt krijgen.

Onze grootte is een bewuste keuze, want zo bieden wij – naast de kwaliteit van een groot kantoor – ook de voordelen van een kleine organisatie. Wij kennen onze cliënten, zijn flexibel en kunnen de kosten laag houden. Doordat wij een klein team zijn, zijn de lijnen kort.

Wij vinden het belangrijk dat goede rechtshulp toegankelijk is en blijft voor een breed publiek. Daarom hanteren wij een eerlijk uurtarief en is een kennismakingsgesprek van een half uur bij ons altijd gratis.

Ons team van drie advocaten en drie secretaresses staan particulieren en kleine en middelgrote bedrijven uit Heerhugowaard en omstreken bij op de volgende rechtsgebieden:

Bent u op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is in bovenstaande rechtsgebieden en eventueel kan optreden als mediator? Maak dan een afspraak voor een kosteloos kennismakingsgesprek van een half uur!

Historie Advocatenkantoor Appelman: sinds 1989

Mr. P.P.J.L. (Peter) Appelman richtte Advocatenkantoor Appelman op in 1989. In 1985 werd hij advocaat en na het afronden van zijn advocaat-stagiaire periode en startte hij zijn eigen advocatenkantoor in een bescheiden pand aan de Kanaalkade te Alkmaar.

Advocatenkantoor Appelman zou toegankelijke rechtshulp gaan bieden aan particulieren en aan het midden- en kleinbedrijf. Korte lijnen, eerlijke tarieven en het zo goed mogelijk ontzorgen van cliënten bleken aansprekende waarden.

Het kantoor groeide zo sterk dat in 1994 het huidige pand aan de Nieuwlandersingel werd betrokken. In datzelfde jaar kwam advocaat mr. J. (Johan) de Haan het kantoor versterken, gevolgd door advocaat mr. F.R. (Franky) Menso in 2002.

Hulp nodig van een advocaat in de regio Heerhugowaard?

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek van een half uur via het contactformulier of mail of bel ons direct via [email protected] of bel 072 – 5123 229. U kunt er ook voor kiezen om teruggebeld te worden. Vul dan het formulier aan de rechteronderzijde in.

Overigens is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten. Lees daarvoor de pagina’s gesubsidieerde rechtsbijstand en tegemoetkoming advocaatkosten door.

Waarom ons

Gratis kennismakingsgesprek

1000+ zaken behandeld

Flexibel én voordelig

Ook pro-deo

30+ jaar ervaring

Woensdag inloopspreekuur

Praktijksituaties

Wanneer iemand lijdt aan een psychiatrische stoornis en een gevaar vormt voor zichzelf of zijn omgeving, kan hij of zij gedwongen worden opgenomen in een GGZ-instelling. Om over te gaan tot een gedwongen opname, moet het bovendien zo zijn dat dit gevaar niet op een andere, minder ingrijpende manier kan worden afgewend. Ook moet iemand onvoldoende bereid zijn om zich vrijwillig te laten opnemen.

Lees meer

mr. P.P.J.L (Peter) Appelman

Geboren in 1956 en vader van drie zonen. Oprichter van het kantoor en sinds 1985 advocaat te Alkmaar.

Mijn aandachtsgebieden als advocaat zijn arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en personen- en familierecht.

Mijn hobby is atletiek. Momenteel ben ik actief als looptrainer bij atletiekvereniging Trias in Heiloo. Ik loop jaarlijks nog de kwart marathon van Egmond. In mijn jongere jaren was ik een begenadigd middenafstandsloper met o.a. een Nederlands kampioenschap.

mr. J. (Johan) de Haan

Geboren in 1961, getrouwd en vader van drie kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1994.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op huurrecht, arbeidsrecht en incassozaken. Zowel voor particulieren als het MKB. Ik ben registermediator in vooral familie- en echtscheidingszaken en arbeidsrechtelijke zaken en ik sta ingeschreven bij de MfN (Mediators federatie Nederland). Ik hecht een groot belang aan een persoonlijke service (uw zaak is voor mij niet slechts een dossiernummer) en snel en doortastend handelen met een gedegen kennis van zaken.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Met name roeien en skeeleren met de kinderen.

mr. F.R. (Franky) Menso

Geboren in 1965, samenwonend en vader van twee kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1992.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op personen- en familierecht, strafrecht, psychiatrisch patiëntenrecht (BOPZ) en arbeidsrecht. Zowel voor particulieren en MKB. Evenals mr. Johan de Haan ben ik registermediator in vooral familie- en echtscheidingszaken en arbeidsrechtelijke zaken en sta ik ingeschreven bij de MfN (Mediators federatie Nederland). Het gaat mij niet alleen om het dossier maar ook om de mens erachter.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en muziek. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van klassieke auto’s en films van voor 1980.