Mediator Alkmaar

Mediation is niets minder dan een vorm van conflictbemiddeling. Een onafhankelijk bemiddelaar brengt u en uw tegenpartij aan tafel om een oplossing te zoeken voor uw probleem. Hierbij kan een rechtszaak voorkomen worden.

Kwaliteit in mediation

Mediator is geen beschermde titel. Iedereen kan zich dus mediator noemen. Bij het kiezen voor een mediator is het dan ook verstandig om te kijken naar de achtergrond en opleiding van uw mediator. Mediators die staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van Mediatorsfederatie Nederland (MfN) voldoen aan hoge normen waardoor u kwaliteit mag verwachten.

Lagere kosten

Bijkomend voordeel van het inschakelen van een mediator is dat u slechts een bemiddelaar nodig hebt in plaats van twee advocaten. En dat scheelt dus aanmerkelijk in de kosten.

Register mediators mr J. de Haan en mr F. Menso

Mr Johan de Haan en mr. Franky Menso, mediators bij Advocatenkantoor Appelman, zijn specialisten in het bemiddelen bij conflicten. Zonder een oordeel te vellen over betrokken partijen helpen zij u om tot een oplossing te komen. Zij zijn MfN-registermediator, d.w.z. dat zij een gekwalificeerde mediator zijn van de Mediatorsfederatie Nederland. Door te klikken op deze link kunt u mr. Johan de Haan zijn inschrijving verfiëren en door te klikken op deze link kunt u mr. Franky Menso zijn inschrijving verifiëren.

Mr Johan de Haan en mr. Franky Menso zijn voornamelijk mediators in familiezaken zoals echtscheidingen, maar zij bemiddelen ook in arbeidsrechtelijke zaken en huurgeschillen. Veel voorkomende conflictsituaties:

  • Echtscheidingen
  • Familieverhoudingen
  • Omgangsregelingen
  • Boedelverdeling
  • Alimentatie
  • Arbeidsgeschillen
  • Huurgeschillen

Afspraak maken

Wilt u een conflict oplossen zonder dat daar een rechtszaak aan te pas komt? Neem dan contact op met mr J. (Johan) de Haan of mr. F (Franky) Menso. Zij begeleiden u graag in conflictbemiddeling en acteren hierin compleet onafhankelijk. Bel 072 – 512 32 29 of e-mail naar [email protected] of [email protected].

Overigens is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten. Lees daarvoor de pagina’s gesubsidieerde rechtsbijstand en tegemoetkoming advocaatkosten door.

Waarom ons

Gratis kennismakingsgesprek

5000+ zaken behandeld

Flexibel én voordelig

Ook pro-deo

30+ jaar ervaring

Woensdag inloopspreekuur

Uw advocaten op dit gebied

Johan de Haan

Uw advocaten op dit gebied

Franky Menso

mr. P.P.J.L (Peter) Appelman

Geboren in 1956 en vader van drie zonen. Oprichter van het kantoor en sinds 1985 advocaat te Alkmaar.

Mijn aandachtsgebieden als advocaat zijn arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en personen- en familierecht.

Mijn hobby is atletiek. Momenteel ben ik actief als looptrainer bij atletiekvereniging Trias in Heiloo. Ik loop jaarlijks nog de kwart marathon van Egmond. In mijn jongere jaren was ik een begenadigd middenafstandsloper met o.a. een Nederlands kampioenschap.

mr. J. (Johan) de Haan

Geboren in 1961, getrouwd en vader van drie kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1994.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op huurrecht, arbeidsrecht en incassozaken. Zowel voor particulieren en MKB. Ik hecht een groot belang aan een persoonlijke service (uw zaak is niet slechts een dossiernummer) en snel en doortastend handelen met een gedegen kennis van zaken.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Met name roeien en skeeleren met de kinderen.

mr. F.R. (Franky) Menso

Geboren in 1965, samenwonend en vader van twee kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1992.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op personen- en familierecht, strafrecht, psychiatrisch patiëntenrecht (BOPZ) en arbeidsrecht. Zowel voor particulieren en MKB. Het gaat mij niet alleen om het dossier maar ook om de mens erachter.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en muziek. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van klassieke auto’s en films van voor 1980.

Mr. E.P.J. (Edward) Appelman

Sinds augustus 2018 verbonden als advocaat aan Advocatenkantoor Appelman.

Mijn specialisaties liggen op het gebied van het algemeen privaatrecht, met een bijzondere interesse op het gebied van intellectueel eigendomsrecht en mediarecht. Daarnaast houd ik mij bezig met het personen- en familierecht, waaronder adoptierechtvoornaamswijziging, omgang en gezag en overige boek 1 zaken. Als advocaat hecht ik waarde aan een snelle service en betrokkenheid bij de cliënt.

In mijn vrije tijd doe ik graag aan hardlopen. In het verleden heb ik geregeld deelgenomen aan het NK atletiek.