Advocaat sociaal zekerheidsrecht

Iedereen in Nederland heeft te maken met het sociaal zekerheidsstelsel. Zit u in de WW of krijgt u bijvoorbeeld bijstand, dan maakt u gebruik van sociale voorzieningen. Bent u werknemer, dan betaalt u premie voor de volksverzekering. Bent u werkgever, dan houdt u premies in op de lonen die u uitbetaalt.

Wanneer schakelt u een advocaat in?

TIP 1 | Schakel zo vroeg mogelijk een advocaat in
Veel mensen denken dat zij pas voor de beroepsfase een advocaat nodig hebben en dat zij het bezwaar zelf wel kunnen doen. Dat is jammer, want juist in bezwaarfase is bijstand van een advocaat belangrijk. Zijn er fouten gemaakt in de bezwaarprocedure, dan kunnen deze in de beroepsfase vaak niet meer hersteld worden.

TIP 2 | Let op de gestelde termijnen
Houd goed de termijnen in de gaten. Doorgaans dient er binnen 6 weken bezwaar of beroep te zijn aangetekend. Bezwaar aantekenen nadat er 6 weken verstreken zijn, is niet meer mogelijk.

TIP 3 | Neem de beslissing mee waar het om gaat
Heeft u een afspraak bij Advocatenkantoor Appelman, neem dan altijd de beslissing mee waar het om gaat. Dat klinkt logisch, maar het gebeurt regelmatig dat mensen vergeten de beslissing mee te nemen.

Hulp nodig?

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek van een half uur via het contactformulier of mail of bel ons direct via [email protected] of bel 072 – 5123 229.

Overigens is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten. Lees daarvoor de pagina’s gesubsidieerde rechtsbijstand en tegemoetkoming advocaatkosten door.

Waarom ons

Gratis kennismakingsgesprek

5000+ zaken behandeld

Flexibel én voordelig

Ook pro-deo

30+ jaar ervaring

Woensdag inloopspreekuur

Uw advocaten op dit gebied

Edward Appelman