• "Helder en toegankelijk."

Advocatenkantoor Appelman

Bij Advocatenkantoor Appelman vindt u uw advocaat in de regio Bergen! Wij zijn een kleiner advocatenbureau gevestigd in Alkmaar. Door de compacte omvang van ons Advocatenkantoor zijn wij zeer flexibel, houden wij de kosten laag en blijven de lijnen kort.

Onze rechtshulp is en blijft eerlijk voor een zo breed mogelijk publiek, doordat wij een eerlijk uurtarief hanteren en een kennismakingsgesprek van een half uur bij ons altijd gratis is!

Ons advocatenkantoor bestaat uit een team van vier advocaten en drie secretaresses die particulieren en kleine bedrijven uit de regio Bergen en omstreken bijstaan tijdens rechtsprocedures. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in de volgende rechtsgebieden alsmede mediation:

Bent u op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is in bovenstaande rechtsgebieden en eventueel kan optreden als mediator? Maak dan een afspraak voor een kosteloos kennismakingsgesprek van een half uur!

Historie Advocatenkantoor Appelman

Advocatenkantoor Appelman werd opgericht in 1989 door Mr. P.P.J.L (Peter) Appelman. Appelman is sinds 1985 advocaat en na het afronden van zijn stageperiode startte hij zijn eigen advocatenkantoor op in de regio Bergen en omstreken.

Geen hoge uurtarieven of dikdoenerij, maar juist eerlijke tarieven en korte lijnen. Dat was en is waar Advocatenkantoor Appelman zich hard voor maakt. Deze aanpak sprak particulieren en het midden –en kleinbedrijf aan, waardoor advocatenkantoor Appelman sterk groeide en in 1994 moest uitbreiden naar het huidige pand aan de Nieuwlandersingel. In datzelfde jaar werd het team van advocaten versterkt door advocaat mr. J (Johan) de Haan en in 2002 schoof advocaat mr. F.R. (Franky) Menso aan.

Hulp nodig van een advocaat in de regio Bergen (N-H)?

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek van een half uur via het contactformulier of mail of bel ons direct via [email protected] of bel 072 – 5123 229. U kunt er ook voor kiezen om teruggebeld te worden. Vul dan het formulier aan de rechteronderzijde in.

Overigens is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten. Lees daarvoor de pagina’s gesubsidieerde rechtsbijstand en tegemoetkoming advocaatkosten door.

Waarom ons

Gratis kennismakingsgesprek

1000+ zaken behandeld

Flexibel én voordelig

Ook pro-deo

30+ jaar ervaring

Woensdag inloopspreekuur

Praktijksituaties

Wanneer iemand lijdt aan een psychiatrische stoornis en een gevaar vormt voor zichzelf of zijn omgeving, kan hij of zij gedwongen worden opgenomen in een GGZ-instelling. Om over te gaan tot een gedwongen opname, moet het bovendien zo zijn dat dit gevaar niet op een andere, minder ingrijpende manier kan worden afgewend. Ook moet iemand onvoldoende bereid zijn om zich vrijwillig te laten opnemen.

Lees meer

mr. P.P.J.L (Peter) Appelman

Geboren in 1956 en vader van drie zonen. Oprichter van het kantoor en sinds 1985 advocaat te Alkmaar.

Mijn aandachtsgebieden als advocaat zijn arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en personen- en familierecht.

Mijn hobby is atletiek. Momenteel ben ik actief als looptrainer bij atletiekvereniging Trias in Heiloo. Ik loop jaarlijks nog de kwart marathon van Egmond. In mijn jongere jaren was ik een begenadigd middenafstandsloper met o.a. een Nederlands kampioenschap.

mr. J. (Johan) de Haan

Geboren in 1961, getrouwd en vader van drie kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1994.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op huurrecht, arbeidsrecht en incassozaken. Zowel voor particulieren en MKB. Ik hecht een groot belang aan een persoonlijke service (uw zaak is niet slechts een dossiernummer) en snel en doortastend handelen met een gedegen kennis van zaken.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Met name roeien en skeeleren met de kinderen.

mr. F.R. (Franky) Menso

Geboren in 1965, samenwonend en vader van twee kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1992.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op personen- en familierecht, strafrecht, psychiatrisch patiëntenrecht (BOPZ) en arbeidsrecht. Zowel voor particulieren en MKB. Het gaat mij niet alleen om het dossier maar ook om de mens erachter.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en muziek. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van klassieke auto’s en films van voor 1980.