Advocaat Egmond

U bent op zoek naar een advocaat in de regio Egmond? Dan bent u bij Advocatenkantoor Appelman aan het juiste adres. Met ons advocatenkantoor in Alkmaar bieden wij rechtshulp aan particulieren en het MKB in de regio Egmond en omstreken.

Advocatenkantoor Appelman bestaat uit een klein, gedreven team van drie advocaten en een secretaresse. Door onze compacte organisatie houden we de lijnen kort en zijn we altijd eenvoudig bereikbaar.

Onze advocaten bieden rechtshulp aan op onderstaande rechtsgebieden:

Missie en visie

Het bieden van kwalitatief hoogstaande rechtshulp tegen een aantrekkelijk uurtarief is waar Appelman zich hard voor maakt. Al jarenlang hanteren wij een gunstig uurtarief voor onze cliënten. Daarnaast is een kennismakingsgesprek van een half uur bij ons altijd gratis. Neem dus vrijblijvend contact op!

Historie advocatenkantoor Appelman

Advocatenkantoor Appelman is in 1989 opgericht door Mr. P.P.J.L (Peter) Appelman. Appelman ontving in 1985 zijn diploma en koos er voor om zijn eigen advocatenkantoor te starten. Een klein advocatenkantoor aan de kanaalkade te Alkmaar kwam tot leven.

De sympathieke werkwijze van Appelman werd door veel klanten als zeer prettig ervaren. Deze prettige ervaring leidde al snel tot groei. In 1994 werd advocaat mr. J (Johan) de Haan aangenomen en kwam Appelman versterken. Na 8 jaar trad ook advocaat mr. F.R. (Franky) Menso toe tot het team van Appelman advocaten.

Bent u op zoek naar een advocaat in de regio Egmond? Neem dan contact met ons advocatenkantoor op via 072 – 512 32 29 of mail naar info@appelman.nl

Praktijksituaties

Wanneer iemand lijdt aan een psychiatrische stoornis en een gevaar vormt voor zichzelf of zijn omgeving, kan hij of zij gedwongen worden opgenomen in een GGZ-instelling. Om over te gaan tot een gedwongen opname, moet het bovendien zo zijn dat dit gevaar niet op een andere, minder ingrijpende manier kan worden afgewend. Ook moet iemand onvoldoende bereid zijn om zich vrijwillig te laten opnemen.

Lees meer

mr. P.P.J.L (Peter) Appelman

Geboren in 1956 en vader van drie zonen. Oprichter van het kantoor en sinds 1985 advocaat te Alkmaar.

Mijn aandachtsgebieden als advocaat zijn arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en personen- en familierecht.

Mijn hobby is atletiek. Momenteel ben ik actief als looptrainer bij atletiekvereniging Trias in Heiloo. Ik loop jaarlijks nog de kwart marathon van Egmond. In mijn jongere jaren was ik een begenadigd middenafstandsloper met o.a. een Nederlands kampioenschap.

mr. J. (Johan) de Haan

Geboren in 1961, getrouwd en vader van drie kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1994.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op huurrecht, arbeidsrecht en incassozaken. Zowel voor particulieren als het MKB. Ik ben registermediator in vooral familie- en echtscheidingszaken en arbeidsrechtelijke zaken en ik sta ingeschreven bij de MfN (Mediators federatie Nederland). Ik hecht een groot belang aan een persoonlijke service (uw zaak is voor mij niet slechts een dossiernummer) en snel en doortastend handelen met een gedegen kennis van zaken.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Met name roeien en skeeleren met de kinderen.

mr. F.R. (Franky) Menso

Geboren in 1965, samenwonend en vader van twee kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1992.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op personen- en familierecht, strafrecht, psychiatrisch patiëntenrecht (BOPZ) en arbeidsrecht. Zowel voor particulieren en MKB. Evenals mr. Johan de Haan ben ik registermediator in vooral familie- en echtscheidingszaken en arbeidsrechtelijke zaken en sta ik ingeschreven bij de MfN (Mediators federatie Nederland). Het gaat mij niet alleen om het dossier maar ook om de mens erachter.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en muziek. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van klassieke auto’s en films van voor 1980.