Google ‘vergeet mij’ formulier

Naar aanleiding van het in 2014 door het Europees Hof van Justitie gewezen Costeja-arrest kunnen personen bij Google een verzoek indienen om specifieke links die verwijzen naar internetpagina’s uit de zoekresultaten te verwijderen. Een reden hiervoor kan bijvoorbeeld zijn omdat de informatie voor de desbetreffende persoon schadelijk is, of niet langer relevant/ter zake doende. Denk aan de sollicitant die met naam en toenaam vindbaar is op Google vanwege een strafrechtelijk vergrijp in het verleden. In zulke gevallen kan Google worden gevraagd om deze zoekresultaten te verwijderen. Daarmee wordt de inhoud van de pagina’s niet verwijderd, maar wordt het wel een stuk lastiger om de informatie te achterhalen.

Of het verzoek om de links te verwijderen wordt toegewezen, hangt af van de vraag of de privacybelangen van de betrokken persoon zwaarder wegen dan het recht op informatie/vrijheid van meningsuiting. Deze beide belangen zijn vastgelegd in respectievelijk art. 8 en art. 10 EVRM. Beide grondrechten wegen even zwaar, waardoor het altijd per geval neerkomt op een belangenafweging.

Meer weten over het verwijderen van zoekresultaten?

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek van een half uur via het contactformulier of mail of bel ons direct via [email protected] of bel 072 – 5123 229. U kunt er ook voor kiezen om teruggebeld te worden. Vul dan het formulier aan de rechteronderzijde in.

Overigens is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten. Lees daarvoor de pagina’s gesubsidieerde rechtsbijstand en tegemoetkoming advocaatkosten door.

Waarom ons

Gratis kennismakingsgesprek

5000+ zaken behandeld

Flexibel én voordelig

Ook pro-deo

30+ jaar ervaring

Woensdag inloopspreekuur

mr. P.P.J.L (Peter) Appelman

Geboren in 1956 en vader van drie zonen. Oprichter van het kantoor en sinds 1985 advocaat te Alkmaar.

Mijn aandachtsgebieden als advocaat zijn arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en personen- en familierecht.

Mijn hobby is atletiek. Momenteel ben ik actief als looptrainer bij atletiekvereniging Trias in Heiloo. Ik loop jaarlijks nog de kwart marathon van Egmond. In mijn jongere jaren was ik een begenadigd middenafstandsloper met o.a. een Nederlands kampioenschap.

mr. J. (Johan) de Haan

Geboren in 1961, getrouwd en vader van drie kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1994.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op huurrecht, arbeidsrecht en incassozaken. Zowel voor particulieren en MKB. Ik hecht een groot belang aan een persoonlijke service (uw zaak is niet slechts een dossiernummer) en snel en doortastend handelen met een gedegen kennis van zaken.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Met name roeien en skeeleren met de kinderen.

mr. F.R. (Franky) Menso

Geboren in 1965, samenwonend en vader van twee kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1992.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op personen- en familierecht, strafrecht, psychiatrisch patiëntenrecht (BOPZ) en arbeidsrecht. Zowel voor particulieren en MKB. Het gaat mij niet alleen om het dossier maar ook om de mens erachter.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en muziek. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van klassieke auto’s en films van voor 1980.