Rechtswinkel Heiloo

Advocatenkantoor Appelman is een kleine rechtswinkel uit Alkmaar dat rechtshulp biedt aan cliënten in de regio Heiloo en omstreken. De kleinschaligheid van onze rechtswinkel wordt gekenmerkt door een persoonlijk karakter en de korte lijnen tussen advocaat en cliënt. Wij hanteren een zeer aantrekkelijk uurtarief en een kennismakingsgesprek van een half uur is bij ons altijd gratis!

Door ons kleine en hechte team kennen wij onze cliënten en zijn wij zeer flexibel. Deze insteek gaf ook aanleiding voor de oprichting van advocatenkantoor Appelman in 1989. Ons team van vier advocaten en drie secretaresses bieden sindsdien rechtshulp aan particulieren en MKB-bedrijven in o.a. de regio Heiloo.

Rechtsgebieden

Situaties

Arbeidsrecht Echtscheiding
Personen- en familierecht Ontslag
Strafrecht Alimentatie
Huurrecht
Sociaal zekerheidsrecht
Verbintenissenrecht
Wvggz/Wzd

Bent u op zoek naar een rechtswinkel die gespecialiseerd is in bovenstaande rechtsgebieden of situaties? Maak dan een afspraak voor een kosteloos kennismakingsgesprek van een half uur!

Missie en visie

Het bieden van kwalitatief hoogstaande rechtshulp tegen een aantrekkelijk en eerlijk uurtarief is waar Appelman zich hard voor maakt. Snelheid en doeltreffendheid zijn hierin key.

Historie Advocatenkantoor Appelman

In 1989 werd Advocatenkantoor Appelman opgericht door Mr. P.P.J.L (Peter) Appelman. Na het behalen van zijn diploma in 1985 was Appelman advocaat en startte zijn eigen rechtswinkel in een klein pand aan de Kanaalkade te Alkmaar.

De sympathieke werkwijze van Appelman sloeg aan bij klanten en resulteerde in een sterke groei. Een groei zo sterk dat uitbreiding naar een groter pand een must werd. In 1994 kwam advocaat mr. J (Johan) de Haan, Appelman versterken. 8 jaar later in 2002 trad ook advocaat mr. F.R. (Franky) Menso toe tot het team van Appelman.

Bent u opzoek naar een rechtswinkel in de regio Heiloo? Neem dan contact met ons op via 072 – 512 32 29 of mail naar [email protected]

Waarom ons

Gratis kennismakingsgesprek

1000+ zaken behandeld

Flexibel én voordelig

Ook pro-deo

30+ jaar ervaring

Woensdag inloopspreekuur

Praktijksituaties

Wanneer iemand lijdt aan een psychiatrische stoornis en een gevaar vormt voor zichzelf of zijn omgeving, kan hij of zij gedwongen worden opgenomen in een GGZ-instelling. Om over te gaan tot een gedwongen opname, moet het bovendien zo zijn dat dit gevaar niet op een andere, minder ingrijpende manier kan worden afgewend. Ook moet iemand onvoldoende bereid zijn om zich vrijwillig te laten opnemen.

Lees meer

mr. P.P.J.L (Peter) Appelman

Geboren in 1956 en vader van drie zonen. Oprichter van het kantoor en sinds 1985 advocaat te Alkmaar.

Mijn aandachtsgebieden als advocaat zijn arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en personen- en familierecht.

Mijn hobby is atletiek. Momenteel ben ik actief als looptrainer bij atletiekvereniging Trias in Heiloo. Ik loop jaarlijks nog de kwart marathon van Egmond. In mijn jongere jaren was ik een begenadigd middenafstandsloper met o.a. een Nederlands kampioenschap.

mr. J. (Johan) de Haan

Geboren in 1961, getrouwd en vader van drie kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1994.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op huurrecht, arbeidsrecht en incassozaken. Zowel voor particulieren als het MKB. Ik ben registermediator in vooral familie- en echtscheidingszaken en arbeidsrechtelijke zaken en ik sta ingeschreven bij de MfN (Mediators federatie Nederland). Ik hecht een groot belang aan een persoonlijke service (uw zaak is voor mij niet slechts een dossiernummer) en snel en doortastend handelen met een gedegen kennis van zaken.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Met name roeien en skeeleren met de kinderen.

mr. F.R. (Franky) Menso

Geboren in 1965, samenwonend en vader van twee kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1992.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op personen- en familierecht, strafrecht, psychiatrisch patiëntenrecht (BOPZ) en arbeidsrecht. Zowel voor particulieren en MKB. Evenals mr. Johan de Haan ben ik registermediator in vooral familie- en echtscheidingszaken en arbeidsrechtelijke zaken en sta ik ingeschreven bij de MfN (Mediators federatie Nederland). Het gaat mij niet alleen om het dossier maar ook om de mens erachter.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en muziek. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van klassieke auto’s en films van voor 1980.