• "Helder en toegankelijk."

Jurist Heerhugowaard

Bent u op zoek naar een ervaren jurist / advocaat in de buurt van Heerhugowaard? Dan bent u bij advocatenkantoor Appelman aan het goede adres. In de afgelopen 30 jaar hebben wij al meer dan 1000 zaken behandeld en goede resultaten behaald.

Advocatenkantoor Appelman bestaat uit een klein team van 3 advocaten en 3 secretaresses die u rechtshulp bieden binnen de volgende rechtsgebieden en situaties

Door de kleinschaligheid van ons advocatenkantoor kennen wij al onze klanten, houden we lijntjes kort en hanteren wij een zeer aantrekkelijk uurtarief. Daarnaast is een kennismakingsgesprek van een half uur bij ons altijd gratis. Neem vrijblijvend contact op!

Misie & Visie

Het bieden van kwalitatief hoogstaande rechtshulp tegen een aantrekkelijk en eerlijk uurtarief. Snelheid en doeltreffendheid staan hierin centraal.

Onze geschiedenis

In 1989 is advocatenkantoor Appelman opgericht door Mr. P.P.J.L. (Peter) Appelman. Hij startte het advocatenkantoor aan de kanaalkade te Alkmaar. De sympathieke werkwijze van Appelman sloeg al snel aan, waardoor Appelman moest uitbreiden naar een groter pand. In datzelfde jaar betrok Appelman, advocaat mr. J (Johan) de Haan bij het advocatenkantoor. 8 jaar later, in 2002, voegde ook advocaat mr. F.R. (Franky) Menso zich toe aan het team van Appelman advocaten.

Bent u opzoek naar een jurist in de buurt van Heerhugowaard? Neem dan vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek van een half uur via 072 – 512 32 29 of mail naar [email protected]

Waarom ons

Gratis kennismakingsgesprek

1000+ zaken behandeld

Flexibel én voordelig

Ook pro-deo

30+ jaar ervaring

Woensdag inloopspreekuur

Praktijksituaties

Wanneer iemand lijdt aan een psychiatrische stoornis en een gevaar vormt voor zichzelf of zijn omgeving, kan hij of zij gedwongen worden opgenomen in een GGZ-instelling. Om over te gaan tot een gedwongen opname, moet het bovendien zo zijn dat dit gevaar niet op een andere, minder ingrijpende manier kan worden afgewend. Ook moet iemand onvoldoende bereid zijn om zich vrijwillig te laten opnemen.

Lees meer

mr. P.P.J.L (Peter) Appelman

Geboren in 1956 en vader van drie zonen. Oprichter van het kantoor en sinds 1985 advocaat te Alkmaar.

Mijn aandachtsgebieden als advocaat zijn arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en personen- en familierecht.

Mijn hobby is atletiek. Momenteel ben ik actief als looptrainer bij atletiekvereniging Trias in Heiloo. Ik loop jaarlijks nog de kwart marathon van Egmond. In mijn jongere jaren was ik een begenadigd middenafstandsloper met o.a. een Nederlands kampioenschap.

mr. J. (Johan) de Haan

Geboren in 1961, getrouwd en vader van drie kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1994.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op huurrecht, arbeidsrecht en incassozaken. Zowel voor particulieren als het MKB. Ik ben registermediator in vooral familie- en echtscheidingszaken en arbeidsrechtelijke zaken en ik sta ingeschreven bij de MfN (Mediators federatie Nederland). Ik hecht een groot belang aan een persoonlijke service (uw zaak is voor mij niet slechts een dossiernummer) en snel en doortastend handelen met een gedegen kennis van zaken.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Met name roeien en skeeleren met de kinderen.

mr. F.R. (Franky) Menso

Geboren in 1965, samenwonend en vader van twee kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1992.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op personen- en familierecht, strafrecht, psychiatrisch patiëntenrecht (BOPZ) en arbeidsrecht. Zowel voor particulieren en MKB. Evenals mr. Johan de Haan ben ik registermediator in vooral familie- en echtscheidingszaken en arbeidsrechtelijke zaken en sta ik ingeschreven bij de MfN (Mediators federatie Nederland). Het gaat mij niet alleen om het dossier maar ook om de mens erachter.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en muziek. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van klassieke auto’s en films van voor 1980.