Echtscheidingsadvocaat Heerhugowaard

Bent u op zoek naar een echtscheidingsadvocaat in de omgeving van Heerhugowaard? Advocatenkantoor Appelman is o.a. gespecialiseerd in echtscheidingen en heeft jarenlange ervaring binnen dit rechtsgebied.

Een echtscheiding is bijna altijd een zeer emotionele periode, waarin ontzettend veel zaken moeten worden geregeld. Het is daarom erg prettig dat u kunt rekenen op een deskundige echtscheidingsadvocaat van Advocatenkantoor Appelman.

Hoe lang duurt het voordat u gescheiden bent?

Als u het als voormalig partners helemaal eens bent om te scheiden, dan kan het vaak snel gaan. Soms zelfs binnen een maand. In dit geval zou u zelfs kunnen kiezen voor een gezamenlijke advocaat. De kosten worden hiermee aanzienlijk verlaagd. Dit is echter alleen mogelijk wanneer uw belangen niet tegenstrijdig zijn.

Wanneer u het over één of meerdere zaken oneens bent met uw voormalige partner (bijvoorbeeld over de hoogte van de alimentatie voor uw kinderen), dan kan het soms wel een half jaar duren voordat u definitief gescheiden bent. U bent pas definitief gescheiden wanneer de rechtbank dit heeft uitgesproken en het is ingeschreven in de registers van de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Wanneer samenwonen niet meer gaat

Als er dringende kwesties zijn waarin de spanningen thuis zo hoog oplopen dat u niet meer met elkaar onder één dak kunt wonen, dan zal uw advocaat u adviseren bij de Rechtbank een ‘verzoekschrift voorlopige voorzieningen’ in te dienen. Dit is een soort kort geding waarin u bijvoorbeeld het alleengebruik van de woning kunt vragen, alimentatie voor de kinderen (of voor uzelf) en een zorgregeling voor de kinderen.

Doorgaans behandelt de Rechtbank een verzoekschrift voorlopige voorzieningen binnen 3 weken na indiening en beslist de Rechtbank binnen een week na de zitting.

Maak een gratis kennismakingsafspraak

Bent u op zoek naar een ervaren echtscheidingsadvocaat in de omgeving van Heerhugowaard? Dan bent u bij advocatenkantoor Appelman aan het juiste adres. U kunt vrijblijvend gebruik maken van een gratis kennismakingsgesprek van een half uur. Neem contact op via 072 – 512 32 29 of mail naar [email protected]

Waarom ons

Gratis kennismakingsgesprek

5000+ zaken behandeld

Flexibel én voordelig

Ook pro-deo

30+ jaar ervaring

Praktijksituaties

Wanneer iemand lijdt aan een psychiatrische stoornis en een gevaar vormt voor zichzelf of zijn omgeving, kan hij of zij gedwongen worden opgenomen in een GGZ-instelling. Om over te gaan tot een gedwongen opname, moet het bovendien zo zijn dat dit gevaar niet op een andere, minder ingrijpende manier kan worden afgewend. Ook moet iemand onvoldoende bereid zijn om zich vrijwillig te laten opnemen.

Lees meer

mr. P.P.J.L (Peter) Appelman

Geboren in 1956 en vader van drie zonen. Oprichter van het kantoor en sinds 1985 advocaat te Alkmaar.

Mijn aandachtsgebieden als advocaat zijn arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en personen- en familierecht.

Mijn hobby is atletiek. Momenteel ben ik actief als looptrainer bij atletiekvereniging Trias in Heiloo. Ik loop jaarlijks nog de kwart marathon van Egmond. In mijn jongere jaren was ik een begenadigd middenafstandsloper met o.a. een Nederlands kampioenschap.

mr. J. (Johan) de Haan

Geboren in 1961, getrouwd en vader van drie kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1994.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op huurrecht, arbeidsrecht en incassozaken. Zowel voor particulieren als het MKB. Ik ben registermediator in vooral familie- en echtscheidingszaken en arbeidsrechtelijke zaken en ik sta ingeschreven bij de MfN (Mediators federatie Nederland). Ik hecht een groot belang aan een persoonlijke service (uw zaak is voor mij niet slechts een dossiernummer) en snel en doortastend handelen met een gedegen kennis van zaken.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Met name roeien en skeeleren met de kinderen.

mr. F.R. (Franky) Menso

Geboren in 1965, samenwonend en vader van twee kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1992.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op personen- en familierecht, strafrecht, psychiatrisch patiëntenrecht (BOPZ) en arbeidsrecht. Zowel voor particulieren en MKB. Evenals mr. Johan de Haan ben ik registermediator in vooral familie- en echtscheidingszaken en arbeidsrechtelijke zaken en sta ik ingeschreven bij de MfN (Mediators federatie Nederland). Het gaat mij niet alleen om het dossier maar ook om de mens erachter.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en muziek. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van klassieke auto’s en films van voor 1980.