Rechtshulp Alkmaar

Hebt u rechtshulp nodig van een advocaat in de regio Alkmaar? Dan biedt advocatenkantoor Appelman de oplossing. Ons kleine advocatenkantoor aan de Nieuwlandersingel te Alkmaar bestaat uit vier advocaten en drie secretaresses die rechtshulp bieden aan particulieren en het MKB in Alkmaar en omstreken. Bent u benieuwd wie wij zijn? Bekijk ons team!

Rechtshulp met een missie

Wij vinden het belangrijk dat goede rechtshulp toegankelijk is en blijft voor een breed publiek. Om die reden hanteert advocatenkantoor Appelman een gunstig uurtarief en is een kennismakingsgesprek van een half uur bij ons altijd gratis!

Door de kleinschaligheid van ons advocatenkantoor kennen wij al onze cliënten, zijn we erg flexibel en houden we de lijntjes kort. Op deze manier bieden wij rechtshulp aan op onderstaande rechtsgebieden:

Ook voor rechtshulp op andere rechtsgebieden kunt u altijd contact met ons opnemen.

Historie advocatenkantoor Appelman

Advocatenkantoor Appelman is opgericht in 1989 door mr. P.P.J.L. (Peter) Appelman aan de kanaalkade te Alkmaar. Appelman zou goede, toegankelijke rechtshulp moeten gaan bieden aan particulieren en bedrijven in de regio Alkmaar. Korte lijnen, gunstige tarieven en het zo goed mogelijk ontzorgen van onze cliënten bleken zeer aansprekende waarden. Zo aansprekend dat advocatenkantoor Appelman in 1994 moest uitbreiden om aan de behoefte te voldoen. Appelman verhuisde naar de Nieuwlandersingel 53 en advocaat mr. J. (Johan) de Haan kwam het kantoor versterken. In 2002 werd ook advocaat mr. F.R. (Franky) Menso zich aan het team toegevoegd.

Bent u op zoek naar rechtshulp in de omgeving Alkmaar? Neem dan contact op via 072 512 32 29 of mail naar [email protected]

Waarom ons

Gratis kennismakingsgesprek

1000+ zaken behandeld

Flexibel én voordelig

Ook pro-deo

30+ jaar ervaring

Woensdag inloopspreekuur

Praktijksituaties

Wanneer iemand lijdt aan een psychiatrische stoornis en een gevaar vormt voor zichzelf of zijn omgeving, kan hij of zij gedwongen worden opgenomen in een GGZ-instelling. Om over te gaan tot een gedwongen opname, moet het bovendien zo zijn dat dit gevaar niet op een andere, minder ingrijpende manier kan worden afgewend. Ook moet iemand onvoldoende bereid zijn om zich vrijwillig te laten opnemen.

mr. P.P.J.L (Peter) Appelman

Geboren in 1956 en vader van drie zonen. Oprichter van het kantoor en sinds 1985 advocaat te Alkmaar.

Mijn aandachtsgebieden als advocaat zijn arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en personen- en familierecht.

Mijn hobby is atletiek. Momenteel ben ik actief als looptrainer bij atletiekvereniging Trias in Heiloo. Ik loop jaarlijks nog de kwart marathon van Egmond. In mijn jongere jaren was ik een begenadigd middenafstandsloper met o.a. een Nederlands kampioenschap.

mr. J. (Johan) de Haan

Geboren in 1961, getrouwd en vader van drie kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1994.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op huurrecht, arbeidsrecht en incassozaken. Zowel voor particulieren als het MKB. Ik ben registermediator in vooral familie- en echtscheidingszaken en arbeidsrechtelijke zaken en ik sta ingeschreven bij de MfN (Mediators federatie Nederland). Ik hecht een groot belang aan een persoonlijke service (uw zaak is voor mij niet slechts een dossiernummer) en snel en doortastend handelen met een gedegen kennis van zaken.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Met name roeien en skeeleren met de kinderen.

mr. F.R. (Franky) Menso

Geboren in 1965, samenwonend en vader van twee kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1992.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op personen- en familierecht, strafrecht, psychiatrisch patiëntenrecht (BOPZ) en arbeidsrecht. Zowel voor particulieren en MKB. Evenals mr. Johan de Haan ben ik registermediator in vooral familie- en echtscheidingszaken en arbeidsrechtelijke zaken en sta ik ingeschreven bij de MfN (Mediators federatie Nederland). Het gaat mij niet alleen om het dossier maar ook om de mens erachter.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en muziek. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van klassieke auto’s en films van voor 1980.