Vragenlijst adoptie meerderjarige

Hieronder kunt u vrijblijvend uw contactgegevens achterlaten. Binnen 24 uur nemen wij contact met u op om de mogelijkheden te bespreken en kunt u aan de hand daarvan beslissen de procedure te starten. U kunt er ook voor kiezen om contact op te nemen per mail via [email protected] en daarbij zoveel als mogelijk onderstaande gegevens mee te sturen (veilig mailverkeer).

Uiteraard worden uw aanvraag en gegevens vertrouwelijk verwerkt.

NB. Mede vanwege de grote hoeveelheid aanvragen die ons kantoor ontvangt, gelieve ook de omstandigheden te benoemen zoals deze worden vermeld onder het intakeformulier. Zonder deze onderbouwing kan de aanvraag niet in behandeling worden genomen. U ontvangt na indiening zo spoedig mogelijk bericht op uw aanvraag.

Intakeformulier adoptie meerderjarige

  • Max. bestandsgrootte: 512 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onderbouwing verzoek

Bij de onderbouwing van het verzoek kunt u ingaan op de volgende aspecten. U kunt er ook voor kiezen om onderstaande vragen te beantwoorden in een tekstverwerker en te uploaden als bestand.

Relevante aspecten:

• de wens om tot de adoptie over te gaan (achterliggende motieven);

• beschrijving van de achtergrond van het adoptiefkind/adoptiefkinderen met de biologische ouder(s);

• als er geen contact meer is met de biologische ouder(s): hoe lang dit contact verbroken is geraakt en een korte toelichting op de achterliggende reden daarvan;

• of eventueel sprake is (geweest) van psychosociale hulpverlening in het leven van het adoptiefkind;

• is de wens tot adoptie eerder aanwezig geweest bij het adoptiefkind en/of de adoptiefouders? Zo nee, waarom niet? Zo ja, zijn er eventueel omstandigheden waardoor een eerder adoptieverzoek niet van de grond is gekomen?

• het (zwaarwegende) belang bij de adoptie, bijv.: het bestendigen van de emotionele gezinsband en/of het verwerken van een ingrijpend verleden met de biologische ouder(s),.

Waarom ons

Gratis kennismakingsgesprek

5000+ zaken behandeld

Flexibel én voordelig

Ook pro-deo

30+ jaar ervaring

Woensdag inloopspreekuur

mr. P.P.J.L (Peter) Appelman

Geboren in 1956 en vader van drie zonen. Oprichter van het kantoor en sinds 1985 advocaat te Alkmaar.

Mijn aandachtsgebieden als advocaat zijn arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en personen- en familierecht.

Mijn hobby is atletiek. Momenteel ben ik actief als looptrainer bij atletiekvereniging Trias in Heiloo. Ik loop jaarlijks nog de kwart marathon van Egmond. In mijn jongere jaren was ik een begenadigd middenafstandsloper met o.a. een Nederlands kampioenschap.

mr. J. (Johan) de Haan

Geboren in 1961, getrouwd en vader van drie kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1994.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op huurrecht, arbeidsrecht en incassozaken. Zowel voor particulieren en MKB. Ik hecht een groot belang aan een persoonlijke service (uw zaak is niet slechts een dossiernummer) en snel en doortastend handelen met een gedegen kennis van zaken.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Met name roeien en skeeleren met de kinderen.

mr. F.R. (Franky) Menso

Geboren in 1965, samenwonend en vader van twee kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1992.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op personen- en familierecht, strafrecht, psychiatrisch patiëntenrecht (BOPZ) en arbeidsrecht. Zowel voor particulieren en MKB. Het gaat mij niet alleen om het dossier maar ook om de mens erachter.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en muziek. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van klassieke auto’s en films van voor 1980.