Huurrecht advocaat Heerhugowaard

Bent u op zoek naar een Huurrecht advocaat in de omgeving van Heerhugowaard? Advocatenkantoor Appelman is o.a. gespecialiseerd in huurrecht en heeft jarenlange ervaring binnen dit rechtsgebied.

Bij huurrecht denken mensen vaak eerst aan het huren van een huis, kamer of bedrijfspand, maar wordt vergeten dat het huurrecht ook bij veel andere overeenkomsten een rol speelt. Het huurrecht speelt bijvoorbeeld ook een rol bij het huren van een auto of printer.

Het Burgerlijk Wetboek omschrijft huurrecht als volgt: “Huur is de overeenkomst waarbij de ene partij, de verhuurder, zich verbindt aan de andere partij, de huurder, een zaak of een gedeelte daarvan in gebruik te verstrekken en de huurder zich verbindt tot een tegenprestatie.”

Praktische problemen binnen huurrecht

Het huurrecht kenmerkt zich door de vele praktische problemen die kunnen ontstaan tijdens een huurovereenkomst. Huurder en verhuurder zijn in veel gevallen niet op de hoogte van alle wettelijke rechten en verplichtingen binnen een huurcontract. Mag een verhuurder bijvoorbeeld zo maar de huur opzeggen of verhogen? Of wie is er verantwoordelijk voor het onderhoud aan een gehuurde woning of bedrijfspand.

Wanneer schakelt u een huurrecht advocaat in?

Als huurder

  • De huurprijs wordt verhoogd
  • Achterstallig onderhoud aan de huurwoning
  • Uw woongenot wordt verstoord
  • Indien uw verhuurder van u af wilt
  • Indien u ontruimd dreigt te worden

Als verhuurder

  • De huurder veroorzaakt overlast
  • De huurder heeft een huurachterstand
  • U bent van plan de huurprijs te verhogen
  • Indien u van uw huurder af wilt

Uiteraard schakelt u een huurrecht advocaat in voor nog talloze andere zaken.

Gratis 30 min. kennismakingsgesprek

Advocatenkantoor Appelman staat bekend om het aantrekkelijke uurtarief dat wij hanteren. Daarnaast is een kennismakingsgesprek van een half uur bij ons altijd gratis.

Bent u dus op zoek naar een huurrecht advocaat in de regio Heerhugowaard? Neem dan contact op via 072 – 512 32 29 of mail naar [email protected]

Waarom ons

Gratis kennismakingsgesprek

1000+ zaken behandeld

Flexibel én voordelig

Ook pro-deo

30+ jaar ervaring

Woensdag inloopspreekuur

Praktijksituaties

Wanneer iemand lijdt aan een psychiatrische stoornis en een gevaar vormt voor zichzelf of zijn omgeving, kan hij of zij gedwongen worden opgenomen in een GGZ-instelling. Om over te gaan tot een gedwongen opname, moet het bovendien zo zijn dat dit gevaar niet op een andere, minder ingrijpende manier kan worden afgewend. Ook moet iemand onvoldoende bereid zijn om zich vrijwillig te laten opnemen.

Lees meer