Een cliënt is betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval en heeft de plaats van het ongeval verlaten om naar huis te lopen. De dienstdoende agenten vragen aan omstanders waar cliënt is en gaan naar zijn huis.

Onrechtmatig verkregen bewijs

Dat gelijk hebben niet altijd hetzelfde is als gelijk krijgen bewijst deze casus van een cliënt die na het veroorzaken van een eenzijdig verkeersongeluk de plek des onheils verliet en naar huis is gelopen. Bij navraag aan omstanders van het ongeluk rees bij dienstdoende agenten het vermoeden dat cliënt naar huis was gegaan. Ter plekke aangekomen gaan agenten het huis binnen en constateren dat cliënt gedronken heeft. Er ontstaat ter zitting een discussie of de dienstdoende agenten zomaar binnen mochten treden zonder machtiging en of daartoe noodzaak bestond bijvoorbeeld in verband met een vermoeden van letsel.

Tussentijds getuigenverhoor

De agenten erkennen bij een tussentijds gehouden getuigenverhoor dat zij de woning zomaar zijn binnengetreden zonder dat daartoe daadwerkelijk noodzaak bestond ook mede gezien de aard van het ongeluk en de verklaring van de omstanders omtrent cliënt.

Uitspraak

De informatie omtrent dronken rijden is derhalve niet rechtmatig verkregen en cliënt wordt vrijgesproken ter zake van dronken rijden. Ter zake van de aanrijding volgt een lichte straf.

Waarom ons

Gratis kennismakingsgesprek

5000+ zaken behandeld

Flexibel én voordelig

Ook pro-deo

30+ jaar ervaring

Woensdag inloopspreekuur

Door admin_appelman op 26 september 2017 Leestijd: 2 minutes