Soms zijn rechtszaken te voorkomen als beide partijen overtuigd zijn dat zij hun geschil kunnen oplossen door middel van deskundige bemiddeling, ofwel mediation. Advocatenkantoor Appelman in Alkmaar beschikt over een dergelijke deskundige bemiddelaar die een aanvullende opleiding tot mediator heeft gevolgd en ingeschreven is in het kwaliteitsregister van Mediatorsfederatie Nederland.

Wat is mediation?

Mediation is niets minder dan een vorm van conflictbemiddeling. Een onafhankelijk bemiddelaar brengt u en uw tegenpartij aan tafel om een oplossing te zoeken voor uw probleem. Hierbij kan een rechtszaak voorkomen worden. 

Kwaliteit in mediation

Mediator is geen beschermde titel. Iedereen kan zich dus mediator noemen. Bij het kiezen voor een mediator is het dan ook verstandig om te kijken naar de achtergrond en opleiding van uw mediator. Mediators die staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van Mediatorsfederatie Nederland (MfN) voldoen aan hoge normen waardoor u kwaliteit mag verwachten. 

Lagere kosten

Bijkomend voordeel van het inschakelen van een mediator is dat u slechts een bemiddelaar nodig hebt in plaats van twee advocaten. En dat scheelt dus aanmerkelijk in de kosten. 

Mediator mr J. de Haan 

Mr Johan de Haan, mediator bij Advocatenkantoor Appelman, is een specialist in het bemiddelen bij conflicten. Zonder een oordeel te vellen over betrokken partijen helpt hij u om tot een oplossing te komen. Hij is MfN-registermediator, d.w.z. dat hij een gekwalificeerde mediator is van de Mediatorsfederatie Nederland. Door te klikken op deze link kunt u zijn inschrijving verfiëren

mfn register logo

Mr Johan de Haan is voornamelijk mediator in familiezaken zoals echtscheidingen, maar hij bemiddelt ook in arbeidsrechtelijke zaken. Veel voorkomende conflictsituaties:

  • Echtscheidingen
  • Familieverhoudingen
  • Omgangsregelingen
  • Boedelverdeling
  • Alimentatie
  • Arbeidsgeschillen
  • Huurgeschillen

Afspraak maken

Wilt u een conflict oplossen zonder dat daar een rechtszaak aan te pas komt? Neem dan contact op met mr J. (Johan) de Haan, advocaat en mediator werkzaam bij Advocatenkantoor Appelman. Johan begeleidt u graag in conflictbemiddeling en acteert hierin compleet onafhankelijk. Bel 072 – 512 32 29 of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bel voor een gratis kennismakingsgesprek

bel banner v2

Bel mij terug!

portret-appelman

mr. P.P.J.L (Peter) Appelman

Geboren in 1956 en vader van drie zonen. Oprichter van het kantoor en sinds 1985 advocaat te Alkmaar.

Mijn aandachtsgebieden als advocaat zijn arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en personen- en familierecht.

Mijn hobby is atletiek. Momenteel ben ik actief als looptrainer bij atletiekvereniging Trias in Heiloo. Ik loop jaarlijks nog de kwart marathon van Egmond. In mijn jongere jaren was ik een begenadigd middenafstandsloper met o.a. een Nederlands kampioenschap.

portret-dehaan

mr. J. (Johan) de Haan

Geboren in 1961, getrouwd en vader van drie kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1994.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op huurrecht, arbeidsrecht en incassozaken. Zowel voor particulieren en MKB. Ik hecht een groot belang aan een persoonlijke service (uw zaak is niet slechts een dossiernummer) en snel en doortastend handelen met een gedegen kennis van zaken.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Met name roeien en skeeleren met de kinderen.

Franky400x400

mr. F.R. (Franky) Menso

Geboren in 1965, samenwonend en vader van twee kinderen. Advocaat te Alkmaar sinds 1992.

Ik voer een algemene praktijk met een nadruk op personen- en familierecht, strafrecht, psychiatrisch patiëntenrecht (BOPZ) en arbeidsrecht. Zowel voor particulieren en MKB. Het gaat mij niet alleen om het dossier maar ook om de mens erachter.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en muziek. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van klassieke auto's en films van voor 1980.

Copyright Advocatenkantoor Appelman 2017

Webdesign & internetmarketing by Semster