Onze specialisten

Om u zo succesvol mogelijk (of goed) bij te kunnen staan heeft Advocatenkantoor Appelman zich gespecialiseerd in de onderstaande rechtsgebieden. Voor personen- en familierecht alsmede voor arbeidsrecht kunt u bij ieder van de drie advocaten terecht. Daarnaast hebben mr. De Haan, mr. Menso en mr. Appelman allemaal één of meerdere specialismen:

 • Huurrecht Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Strafrecht Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Sociaal zekerheidsrecht Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Algemeen verbintenissenrecht Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
• Psychiatrisch patiëntenrecht (BOPZ) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mediator Alkmaar Huurrecht BOPZ-zaken Strafrecht Algemeen verbintenissenrecht Personen- en familierecht Sociaal zekerheidsrecht Arbeidsrecht
Soms zijn rechtszaken te voorkomen als beide partijen overtuigd zijn dat zij hun geschil kunnen oplossen door middel van deskundige bemiddeling, ofwel mediation. Advocatenkantoor Appelman in Alkmaar beschikt over een dergelijke deskundige bemiddelaar die een aanvullende opleiding tot mediator heeft gevolgd en ingeschreven is in het kwaliteitsregister

Bij huurrecht denken mensen vaak aan het huren van een huis of van een kamer. Huurrecht is veel breder dan dat. Onder huurrecht vallen eigenlijk alle huurovereenkomsten. Ook wanneer het gehuurde een auto of kleding of een printer is. In het Burgerlijk Wetboek staat het als volgt beschreven: "Huur is de overeenkomst waarbij de ene partij, de verhuurder,

Psychiatrisch patiënten recht (BOPZ) Wanneer iemand lijdt aan een psychiatrische stoornis en een gevaar vormt voor zichzelf of zijn omgeving, kan hij of zij gedwongen worden opgenomen in een GGZ-instelling. Om over te gaan tot een gedwongen opname, moet het bovendien zo zijn dat dit gevaar niet op een andere, minder ingrijpende manier kan worden

Indien u in aanraking komt met politie of justitie omdat u verdacht wordt van het plegen van een strafbaar feit kan mr. F.R. Menso u van advies en bijstand voorzien.

U weet het misschien niet, maar u sluit bijna elke dag wel een overeenkomst af. Soms gaat dat bijna onbewust, bijvoorbeeld bij het doen van boodschappen. Tekent u een koopcontract, dan geeft u daar waarschijnlijk wat meer aandacht aan. Het overeenkomstrecht of contractenrecht valt onder het verbintenissenrecht. Dus of u nou boodschappen doet of een

Een groot aantal van de gerechtelijke procedures die worden gevoerd, houden verband met het personen- en familierecht. Alle advocaten bij Advocatenkantoor Appelman hebben zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht.

Iedereen in Nederland heeft te maken met het sociaal zekerheidsstelsel. Zit u in de WW of krijgt u bijvoorbeeld bijstand, dan maakt u gebruik van sociale voorzieningen. Bent u werknemer, dan betaalt u premie voor de volksverzekering. Bent u werkgever, dan houdt u premies in op de lonen die u uitbetaalt.

Onder arbeidsrecht verstaan we alle rechtsregels die betrekking hebben op de arbeidsverhouding tussen werkgevers en werknemers in de private en publieke sector.

Bel voor een gratis kennismakingsgesprek

bel banner v2

Bel mij terug!

Iedereen in Nederland heeft te maken met het sociaal zekerheidsstelsel. Zit u in de WW of krijgt u bijvoorbeeld bijstand, dan maakt u gebruik van sociale voorzieningen. Bent u werknemer, dan betaalt u premie voor de volksverzekering. Bent u werkgever, dan houdt u premies in op de lonen die u uitbetaalt.

Copyright Advocatenkantoor Appelman 2017

Webdesign & internetmarketing by Semster